LCHF - info og artikler

Sjekk ut denne videoen som oppsummerer LCHF:

 

LCHF står for Low Carb High Fat, altså mat med lite karbohydrater og mye fett. Fettet skal helst være naturlig mettet animalsk fett som fins i for eksempel ekte smør, fløte, fet fisk eller kjøtt. LCHF bruker iblant også kalles for "fettdietten" eller "nytmetoden". Karbohydrater finner man i brød, ris, pasta, og potet. Man skal unngå alle typer av lightprodukter og alt som er søtet.

Om man vil følge en streng LCHF - diett skal man forsøke å holde seg til matvarer som inneholder maksimalt 5% karbohydrater per 100 gram. Mange forsøker å holde seg til maksimalt 20 gram karbohydrater per dag, men dette er mest for de som vil gå ned i vekt.

Det er viktig at man spiser nok mat og nok fett. Spis til du blir mett! Er du sulten mellom måltidene så kan du spise et mellommåltid - for eksempel noen skiver ost med smør, eller en bit brie. Det er vanlig at man er sulten den første tiden man går vekk fra karbohydrater, men dette stabiliserer seg når kroppen har vendt seg til det.

Denne informasjonen kommer fra alltomlchf.se

Relevante artikler:
Dagbladet skrev  en artikkel hvor de testet forskjellige "slankekurer". Pulver, fett, og detox kommer best ut.

Om nøtter: sunnere enn antatt.
En artikkel om 2 damer som har gått ned i vekt, 1 på lavkarbo og en på lavkalori.


En hel familie på LCHF - Jannicke fra bloggen En sunn familie er blitt intervjuet av Foreldremanualen.

Krigen om lavkarbo: artikkel fra VG med oversikt over hva lavkarbo sier ja/nei til, og hva helsedirektoratet sier ja/nei til.

Artikkelen "Det farlige fettet?" på bloggen Gladpuls

Tester:
Test av sukkererstatning


Lavkarbo i mediene:

Lege og forsker Espen Rostrup:
Lavkarbo og miljø

Seher.no:

Puls på NRK 03.10.11: 

NRK :
Intervju med Fedon Lindberg - Lavkarbo har gått for langt



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...